Traficantul de droguri Cristian Marian Bejan, despre care procurorii DIICOT susțin că ar fi ordonat cel puțin patru crime pentru a-și elimina concurența sau pentru a-i reduce la tăcere pe cei care intenționau să-l denunțe, a fost fotografiat într-o ipostază șocantă, înconjurat de un munte de bani și mai multe arme de foc, între care și o pușcă de asalt de tip Kalashnikov. GÂNDUL.RO a dezvăluit până acum ÎN EXCLUSIVITATE date din dosarul care va zgudui grupările de criminalitate organizată din România.
Necunoscut până acum publicului larg, Cristian Marian Bejan este orginar din Bacău, însă, conform unor surse din rândul anchetatorilor, acesta nu a rămas legat de orașul natal. Ca urmare, tânărul Bejan ar fi petrecut timp îndelungat în anturajul membrilor clanului Corduneanu, alături de care s-ar fi specializat în comiterea de infracțiuni asociate criminalității organizate.
De altfel, conform DIICOT, prima dată când Bejan identificat drept lider al unei grupări, s-a întâmplat undeva la în anul 2012, când se afla pe teritoriul Elveției și se ocupa de proxenetism, îndeletnicire oblișnuită pentru majoritatea interlopilor de „succes”, din zona Moldovei.
Proxenetismul, susțin procurorii, avea să-l îmbogățească pe tânărul băcăuan, care a trimis, în țară, sume uriașe de bani, investite mai apoi în apartamente și mașini de lux.
Tot atunci, pentru Bejan au apărut și primele probleme cu adevărat serioase, după ce a intrat în concurență cu albanezii, la rândul lor specializați în traficul de persoane. În acest context, românul ar fi pus la cale prima lui crimă.
Chiar dacă victima, atacată pe o stradă necirculată din Elveția, a scăpat cu viață, acțiunea pusă la cale de român îl caracterizează pe acesta drept un infractor extrem de dur și fără prea multe scrupule atunci când este pusă în joc viața unui om.
De atunci, procurorii au descoperit că, până acum, bărbatul a pus la cale alte patru fapte similare, ultima dintre ele în ianuarie 2020, când acesta ar fi comandat asasinarea unui lider al grupării Sportivilor care îi făcuse un denunț și care urma să le spună anchetorilor tot ce știa despre el.
În acest context, o serie de fotografii realizate la una dintre adresele la care locuia Bejan, acesta apare într-o ipostază care explică temperamentul violent, descris de procurori.
Cristian Marian Bejan apare cu o armă de asalt în brațe, despre care se înțelege că îi aparține și pe care o șterge cu mare grijă cu o cârpă moale, din bumbac. Pe aceeași masă, care pare a fi biroul de lucru al traficantului de droguri, există și un pistol ce pare a fi un Glock de calibru 9 milimetri, dar și o sumă uriașă de bani.
În fotografii se vede cum pe masa lui Bejan sunt așezate, în ordine, zeci de pachete de bani, cele mai multe formate din bancnote în valoare de 200 de lei, ce par să fi fost ridicați de la o bancă.
Despre Bejan, anchetatorii au probat că se afla în strânse relații de prietenie și chiar de afaceri cu un ofițer angajat în structurile specializate în combaterea criminalității organizate. Este vorba despre comisarul șef Robert Badea, care l-ar fi sfătuit pe Bejan cum să se ferească de structurile antidrog dar care se asociase cu el într-o afacere cu pariuri sportive, prin intermediul căreia erau spălate sumele provenite din traficul de stupefiante.
Deși cunoscute, legăturile dintre Badea și Bejan au fost tolerate de șefii din Poliția Română până în februarie anul acesta, când ministrul Marcel Vela a anunțat că Ministerul Afacerilor Interne trebuie să-și facă curățenie în propria ogradă și l-a dat ca exemplu tocmai pe comisarul șef Robert Badea.
Abia atunci, Direcția de Combatere a Criminilatății Organizate a demarat o anchetă amplă, care a fost constuită cu ajutorul Direcției Generale Anticorupție (DGA), structură care îl avea, pe Badea, în vizor de multă vreme.